Menu

Organ Jazz

organ_jazz_framsidaorgan_jazz_baksida

Provlyssna på ljud-clips!!!
1. Just a minute (Börge Lindgren)


2. Walk between the raindrops (Donald Fagen)

3. Like a sun (Börge Lindgren)


4. Ack Wermeland (Trad.)

5. No more blues (Antonio Carlos Jobim)

6. Thunder & Lightning (Gilbert o Sullivan)


7. Samba de amore (René Luis Toledo)

8. Bluesette (Toots Thielemans)

9. What a wonderful World (George Douglas)

10. Desafinado (Antonio Carlos Jobim)

11. Chicko Chicko (Börge Lindgren)

Magnus Lindgren: Flutes & Tenorsax

magnus_cut_web
Fredrik Lindgren: Trumpet, Flygelhorn, Vocal (track 9)

fredrik_cut_web
Sandra Lindgren: Vocal (track 5 and 9)

Sandra cut

Börge Lindgren: Organ, Arrangements

borge_cut_web

Janne Landegren: Vocal (track 6)

janne_cut_web

Jim Ellis: Vocal (track 2)

jim_cut_web

Kent Olandersson Bass: Trombone

kent_cut_web

Rickard Sandström: Guitar

rickard_cut_web

Roger Palm: Drums

roger_cut_web

Stephan Lövstrand: Mixing and Mastering

stephan_cut_web

Äntligen, ja äntligen får alla vi som sedan många år tillbaka så innerligt uppskattat Börge Lindgrens härligt svängiga orgeljazz chansen att i lugn och ro hemma i skönaste fåtöljen få njuta av denne orgel- och pianojazzens pärla bland svenska mer eller mindre okända jazzmusiker. Ja jag skriver okänd trots att, som många helt säkert vet, Börge är pappa till Sveriges idag mest begåvade och samtidigt mest internationellt engagerade och kände jazzmusiker, Magnus Lindgren. Det är bl.a. just därför det är så glädjande notera att Magnus trots sitt så otroligt fullspäckade spelschema över i princip hela jordklotet prioriterat in några dagars familjeinspirerat musicerande med pappa Börge, brorsan Fredrik (Trumpet) och kusin Sandra (Sång), plus alla de övriga i Börges digra och musikaliskt välbevandrade närmaste vänkrets. Och resultatet av detta musicerande det är det som Du just nu håller i Din hand. Här är det definitivt fjärran från allt vad dansbandslåtar heter, även om det otvivelaktigt torde gå väl så bra att ta sig en sväng om till dessa svängiga toner med en tydligt, rent av familjerelaterad känsla för den brasilianska/sydamerikanska musikskatten.

Börges medmusikanter på denna hans första rent jazzinspirerade skivutgåva är bl.a. en sådan gigant/studioräv inom den svenska musikvärlden som Roger Palm vid trummorna. I kompet ingår även på gitarr Börges högt aktade gode vän Rickard Sandström från Umeå. På el-contrabas och ibland även på trombone Kent Olandersson, som f.ö. är såväl orsak som ”pappa” bakom de senaste tjugo årens storbandsfenomen vid Västerås kulturskola.

Utöver att ha både Sandra Lindgren och Fredrik Lindgren i sångartagen i ”No more Blues” och ”What a wonderful world”, bidrar även Börges svåger Janne Landegren med sång i ”Thunder & Lightning” samt gode vännen och gamle musikerkompisen Jim Ellis med sång i ”Walk between the raindrops”. Det här är en så efterlängtad musikupplevelse för oss alla fans och vänner av Börge Lindgren, att det är svårt att lägga ifrån sig den utan att lyssna på ännu en låt och ännu en låt.

Stort Tack Börge för att Du samlat ihop Ditt utsökta familjeband och till detta adderat ett antal av Dina närmaste övriga musikervänner till detta mästerverk! Att Du dessutom bad Stephan Lövstrand spela in det hela förhöjer därtill kvalitén genom den fantastiske inspelningstekniker som Stephan är.

Heders Börge!

Claes Tillander

(Ordföranden Jazzens Vänner i Västerås)
organ_jazz_label_web
Plattan finns till försäljning hos Skivbörsen i Västerås
Smedjegatan 15 (källaren under Café Global Living)
skivborsen@quicknet.se

021-146361
https://www.facebook.com/Skivborsen

Tillbaka till Start